vrijdag 31 maart 2017

Belfort (ABOP) tegen Assembleevoorzitster Geerlings-Simons: ‘Zijn we in Dubai voorzitter?’

'Zaken worden door de keel gedrukt van hetzelfde volk dat op straat was gebracht door Bouterse'


'We hebben zoveel problemen geconstateerd. Dezelfde president had gezegd, dat hij de government take op brandstof zou afschaffen. Vandaag zijn we wederom geconfronteerd met een verhoging van de brandstofprijs. Hoeveel verhogingen zullen nog komen? Zaken worden door de keel gedrukt van hetzelfde volk dat op straat was gebracht door meneer Bouterse. We zouden in Dubai belanden en er zou geen devaluatie komen. Vandaag helt de koers richting Srd 8. Zijn we in Dubai voorzitter?', vroeg het ABOP-Assembleelid Edward Belfort donderdag tijdens de openbare vergadering aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons, aldus het Dagblad Suriname vrijdag 31 maart 2016.

‘Dubai en Singapore’, dit zijn de twee beloftes die NDP-fractieleider Andre Misiekaba het volk van Suriname sinds de verkiezingen van mei 2010 heeft beloofd. De verwachtte Dubai is volgens Belfort echter uitgebleven.

'U zit allemaal daar te genieten nu', zei Belfort tegen de ministers Robert Peneux Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Ferdinand Welzijn (Handel en Industrie en waarnemend op Justitie en Politie), Soewarto Moestadja (Arbeid) en vicepresident Ashwin Adhin, die op dat moment in de vergaderzaal aanwezig waren.

Opmerkelijk was dat alle bewindslieden, coalitieleden en de Assembleevoorzitster met mond vol tanden luisterden naar de uitspraken van de ABOP’er. Geerlings-Simons antwoordde wel op de eerste vraag door aan te geven, dat de vraag van Belfort niet op de lijst stond, die zijn fractie eerder naar haar had opgestuurd.

0 comments:

Een reactie plaatsen