vrijdag 17 maart 2017

Bewoners Gabaka vinden aan oever Marowijnerivier lichaampje 1-jarige Sulenie Ceder

Sulenie en 9-jarige Chata Poeketie raakten bij bootongeluk maandag te water

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
Moeder Nesta van Sulenie wist oever te bereiken - Chata, zoontje van bootsman, is nog niet gevonden


Het lichaampje van de éénjarige Sulenie Ceder is geborgen door bewoners van Gakaba langs de Marowijnerivier. De politie is inmiddels vertrokken naar de plek des onheils. Dat zegt districtscommissaris August Bado van Tapanahoni donderdagmiddag 16 maart 2017 in de Ware Tijd. 

De negenjarige Chata Poeketie, de zoon van de bootsman, is nog niet terecht. Ceder en Poeketie raakten samen met anderen te water na een bootongeluk maandagmiddag bij de stroomversnelling 'Singa Tetei' in de omgeving van Stoelmanseiland.

Volgens de verklaring van de bootsman, die zichzelf in veiligheid wist te brengen, vertrok hij op de bewuste dag vroeg in de ochtend vanuit Albina met zijn negenjarige zoon Chata. Te Apatu gaf hij een man en een vrouw een lift. Hij liet te Gaakaba ook een dame Nesta en haar eenjarige zoontje Sulenie Ceder in de boot.

Ter hoogte van SingaTetei kwam er plotseling een grote golf op. Het water kwam met volle kracht in de boot, waardoor de motor het begaf. De inzittenden raakten te water. De bootsman heeft zichzelf en een passagier kunnen redden. De andere persoon bracht zichzelf in veiligheid. Toen de bootsman en de overigen de oever bereikt hadden, ontdekten ze dat de twee kinderen en Nesta ontbraken. Enkele uren daarna zagen zij Nesta tevoorschijn komen. Het was haar gelukt om veilig de oever te bereiken

0 comments:

Een reactie plaatsen