dinsdag 21 maart 2017

Bond binnen EBS staat achter besluit Raad van Commissarissen

Bondsleden vinden dat Parmessar niet mag terugkeren bij het staatsbedrijf


De algemene ledenvergadering van de bond bij de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) vindt dat algemeen directeur Rabin Parmessar niet meer mag terugkeren in het bedrijf. Dit besluit is maandagmiddag 20 maart 2017 genomen tijdens een spoed algemene ledenvergadering, zo bericht Starnieuws.

De bond, onder leiding van Steve Geerlings, is geïnformeerd over het besluit van de Raad van Commissarissen (RvC) om Parmessar te schorsen. Deze kwestie is voorgehouden aan de ledenvergadering. Unaniem werd besloten dat Parmessar niet meer terug kan keren naar het bedrijf. 

De RvC heeft vandaag ook de stafleden geïnformeerd over het besluit om Parmessar te schorsen.

Met de waarneming is financieel directeur Randis Koster belast door de RvC. Parmessar heeft een maand om zich te verweren. Volgens de statuten moet de algemene vergadering van aandeelhouders binnen een maand worden gehouden.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen heeft zich geschaard achter het besluit van de de RvC onder leiding van Patrick Peneux, en nu heeft de Raad dus ook de steun van de vakbond.

Inmiddels is er enige ophef binnen de NDP, de partij van Parmessar, over zijn schorsing. Met name het Assembleelid Rachied Doekhie heeft zich via de media uitgesproken over de gang van zaken rond en in de aanloop naar de schorsing en over de positieve wijze waarop Parmessar zich voor het bedrijf en de bevolking heeft ingespannen.

Overigens is niet duidelijk wat president Desi Bouterse - de Staat is aandeelhouder - van de schorsing van zijn partijgenoot vindt.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen