dinsdag 21 maart 2017

Bondsleider Berenstein niet te spreken over optreden directrice Republic Bank

'Directrice Anthony heeft vakbondsrechten geschonden'


Vakbondsleider Robby Berenstein, voorzitter C-47 en de bond bij De Surinaamsche Bank, vindt het niet in de haak, dat bij de Republic Bank zijn collega Willy Rodrigues verwijderd is van de werkplek. Directrice Gloria Anthony heeft de vakbondsvoorzitster laten verwijderen door bankbeveiligers. Dit is volgens Berenstein een schending van vakbondsrechten, zo bericht Starnieuws vanochtend, dinsdag 21 maart 2017.

Berenstein, die ook coördinator is van de Raad van Vakcentrales in Suriname (RaVakSur) zegt dat het laatste woord nog niet is gezegd over deze kwestie.

Republic Bank is een bankinstelling die in de Caribische regio actief is. Aan werknemersorganisaties in de regio zal gevraagd worden naar de houding van deze bank jegens werknemers.

De Republic Bank moet als multinational, die op Trinidad & Tobago is gevestigd, volgens Berenstein rekening houden met de cultuur in dit land.

De vakbondsleidster bij de bank wilde een brief aanbieden aan de Raad van Commissarissen die in vergadering was in het bankgebouw. 'Het is een ernstig incident, dat de directrice gewapende bankbeveiligers de opdracht heeft gegeven haar te verwijderen uit het gebouw. Het gedrag van de werkgever zal aan de kaak gesteld worden', aldus Berenstein.

0 comments:

Een reactie plaatsen