donderdag 23 maart 2017

Braziliaanse ambassade: 'Geen vlees van bedrijven in onderzoek in Suriname'

'Ambassade van Brazilië spreekt haar vertrouwen uit in de kwaliteit van het nationaal product'

Braziliaanse ambassade wil Suriname en Surinaamse consument geruststellen
De ambassade van Brazilië in Paramaribo informeert de consumenten in Suriname, dat geen van de 21 vleesproducenten die betrokken zijn bij het onderzoek van de Federale Politie in Brazilië betreffende frauduleuze handelingen, vlees of vleesproducten geëxporteerd heeft naar Suriname. Dit bericht de ambassade vandaag, donderdag 23 maart 2016.

Het Ministerie van Landbouw, Veehouderij en Voedselvoorziening van Brazilië geeft de volledige medewerking aan het huidige onderzoek om eventuele tekortkomingen binnen het landbouw en veeteelt controlesysteem te identificeren. De autoriteiten van Brazilië bevestigen, dat alle exporterende fabrieken ten alle tijde beschikbaar zijn voor inspecties door importerende landen en dat deze ook toezicht hebben op de activiteiten van het nationale controlesysteem, één van de meest gerespecteerde in de wereld.

Suriname komt niet voor in lijst van landen die vlees uit Brazilië hebben geïmporteerd, zo blijkt uit dit overzicht van 21 maart van het Braziliaanse ministerie van Landbouw:
Van de 4.837 instellingen die onder het federale toezicht staan zijn slechts 21 betrokken bij onregelmatigheden.

De ambassade van Brazilië spreekt haar vertrouwen uit in de kwaliteit van het nationaal product, dat de goedkeuring heeft van de meest veeleisende markten in de wereld op het gebied van inspectie en controlesystemen.

Het ministerie van Landbouw, Veehouderij en Voedselvoorziening van Brazilië heeft een strenge keuring dienst voor dierlijke producten. De hoge standaard en de excellentie van het keuringsysteem met permanente controle, monitoring en risicobeoordeling opende de deuren voor het Braziliaans vlees naar meer dan 150 landen. In aanvulling op de nationale controles, worden de producten ook onderworpen aan inspecties in hun plaats van bestemming. In 2016 alleen werden 853.000 producten van dierlijke origine uit Brazilië verscheept naar buitenlandse markten en slechts 184 voldeden niet aan de regels volgens de importeurs, in de meeste gevallen door niet sanitaire problemen, zoals de etikettering en de onjuiste invulling van certificaten.

De ambassade van Brazilië in Suriname bevestigt, hierbij dat er geen reden is tot bezorgdheid met betrekking tot de consumptie van vlees en vleesproducten uit Brazilië, aangezien geen van de 21 vleesproducenten aangehaald in het onderzoek van de Federale Politie geexporteerd heeft naar Suriname.

Chargé d’Affaires: 
João André Silva de Oliveira

0 comments:

Een reactie plaatsen