maandag 27 maart 2017

Burgemeester Colombiaanse stad Medellín is woest op rapper Wiz Khalifa: 'Schoft!'

Wiz Khalifa eert Pablo Escobar met joint 

(Bron foto: BBC/Twitter/Instagram Wiz Khalifa)

Wiz Khalifa heeft zich met een bezoek aan het graf van drugsbaron Pablo Escobar niet echt populair gemaakt in Colombia. Foto's van de 29-jarige Amerikaanse rapper bij het graf schoten bij veel mensen in het verkeerde keelgat, vooral omdat hij bij wijze van eerbetoon bloemen en een jointje had achtergelaten, zo bericht vandaag, maandag 27 maart 2017, onder andere De Telegraaf.

De burgemeester van het Colombiaanse Medellin, de stad die Escobar in de jaren tachtig jarenlang in zijn greep had, heeft tegenover de BBC furieus gereageerd.


Federico Gutiérrez vindt dat Khalifa, een liefhebber van jointjes, zijn excuses moet aanbieden en op zijn minst ook bloemen moet brengen aan de slachtoffers van Escobar. Hij noemt de rapper 'een schoft'.

'Dit laat zien dat deze man nooit heeft moeten lijden onder het geweld dat werd veroorzaakt door drugssmokkelaars', aldus Gutiérrez.

Escobar en zijn gewelddadige drugskartel zijn verantwoordelijk voor naar schatting vierduizend doden. Medellin probeert al sinds zijn dood in 1993 het imago op te poetsen. Khalifa postte overigens niet alleen een foto van Escobars graf maar poseerde ook voor het voormalige appartement waar de drugsbaron woonde.

De rapper heeft nog niet gereageerd op de controverse.

A post shared by Wiz Khalifa (@wizkhalifa) on


A post shared by Wiz Khalifa (@wizkhalifa) on

0 comments:

Een reactie plaatsen