zondag 26 maart 2017

Chileense toerist overleeft 9 dagen in Amazoneregenwoud dankzij aapjes

'Apen lieten iedere dag fruit voor mij vallen en leidden mij naar onderdak en water'


Maykool Coroseo Acuña was op een trip in het Amazoneregenwoud.Hij dwaalde af van het kamp waar zijn groep verbleef, om een kijkje te nemen in de omgeving. Helaas verdwaalde de 25-jarige Chileen meteen in het Madidi National Park in een Boliviaans deel van de Amazone, zo bericht National Geographic 23 maart 2017.

Boswachters startten een zoektocht naar Acuña, maar zonder resultaat. Een week na zijn verdwijning werd een van zijn sokken gevonden, waardoor ze een idee kregen van waar hij zou kunnen zijn. Na negen dagen in de Amazone jungle, werd Acuña uiteindelijk levend gevonden door gidsen.'Maykool werd gevonden in een zeer zwakke conditie; negen dagen in het regenwoud hadden hem uitgedroogd, zijn huid was geteisterd door beten, vliegen en doornen, zijn voeten en enkels waren pijnlijk opgezwollen. Maar, zijn geest werkte prima ', aldus National Geographic.

Ongelooflijk, dat Acuña in staat was om te overleven in de Amazone dankzij een groep apen. Hij zei dat het hem lukte om te overleven door 'het volgen van een groep apen, die fruit voor mij lieten vallen en mij iedere dag naar onderdak en water leidden'.

De apen die van nature thuis zijn in het regenwoud zijn Rosillo, Lucachi en Titi apen, maar men weet niet zeker welke soort het leven van Acuña heeft gered.0 comments:

Een reactie plaatsen