vrijdag 17 maart 2017

Clarence Seedorf krijgt negen jaar na laatste interland zijn officiële afscheid

Voor oefenwedstrijd Oranje tegen Italië, 28 maart, neemt 87-voudig international afscheid


Negen jaar nadat hij zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal heeft gespeeld krijgt Clarence Seedorf zijn officiële afscheid. Voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië (28 maart) neemt de 87-voudig international afscheid van het publiek in de Arena. Uit handen van KNVB-voorzitter Michael van Praag ontvangt hij een zilveren schaal met daarop al zijn 87 interlands. Dit berichten vandaag, vrijdag 17 maart 2017, onder andere de NOS en Fox Sports.

Op 26 maart 2008 speelde Seedorf zijn laatste interland: een invalbeurt tegen Oostenrijk.

'Hij verdient een goed afscheid', zei bondscoach Danny Blind vandaag voordat hij de definitieve selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en het oefenduel met Italië bekend maakte.


'Ik denk dat het goed is om afscheid te nemen van zo'n groot voetballer. Ik was in 1994 bij zijn debuut tegen Luxemburg, als captain. Ook al is het wat verlaat, maar door zijn omzwervingen kon dat niet anders.'

De oefenwedstrijd tegen Italië, waar de inmiddels veertigjarige Seedorf als oud-speler van Sampdoria, Internazionale en AC Milan een verleden heeft, volgt drie dagen na de WK-kwalificatiewedstrijd van de ploeg van bondscoach Blind tegen Bulgarije.0 comments:

Een reactie plaatsen