dinsdag 21 maart 2017

Comité Mufti Menk Suriname Tour 2017 nog steeds in het duister rond reden niet arriveren moefti Menk

Moefti Menk zou op een Surinaamse 'no entry' lijst hebben gestaan....

(Bron foto: Dagblad Suriname)
Comité gaat onderzoek instellen naar reden weigering komst Menk


Comité Mufti Menk Suriname Tour 2017 heeft gisteren te Solei een persconferentie belegd rond de reden van het niet arriveren van moefti Ismael Menk in Suriname. Moefti Menk had 11 maart in Suriname moeten zijn om een lezing te verzorgen, niet alleen ten behoeve van moslimgelovigen, maar iedereen die interesse had. 

Menk is een Islamitische motivational speaker, die alle zaken rond de Islam bespreekt. De voorzitter van het comité, Abubak Dinmahomed, gaf het proces aan dat het comité vanaf begin tot eind heeft bewandeld om deze spreker in Suriname te krijgen.

Volgens de voorzitter was alles in orde. Van de nodige documenten, zoals visum tot de plaats waar de lezing gehouden zo worden, tot de autoriteiten die tijdig op de hoogte zijn gesteld van de activiteit. Vanwege de grote belangstelling voor deze activiteit zou de lezing in de Anthony Nesty Sporthal gehouden worden. Er hadden zich ruim 500 mensen opgegeven. Maar, het comité stuitte diverse keren op problemen ten aanzien van het vertrek van de moefti van het vliegveld op Trinidad & Tobago. Er werd namelijk aangegeven, dat het visum van Menk niet geldig was. Diverse gepleegde telefoontjes leerden telkens, dat alles in orde was. Maar, dit gebeurde nadat het vliegtuig was vertrokken, waardoor de moefti niet meer kon vertrekken.

Het comité besloot vervolgens hem met een chartervliegtuig te laten komen. Toen kwam echter het bericht dat de moefti op een ‘no entry’ lijst stond van Suriname. Hiervan werd hij echter snel verwijderd, omdat er geen basis was voor het feit dat hij daarop geplaatst is.

De voorzitter heeft eveneens de verklaring van het BNV (Bureau Nationale Veiligheid) getoond, waarin vastgelegd staat dat de moefti het land Suriname wel binnen mocht. Er is nimmer een valide reden gegeven waarom de moefti het land niet binnen mocht en waarom hij op een ‘no entry’ lijst stond. Het comité zal in ieder geval een onderzoek instellen naar de reden.

0 comments:

Een reactie plaatsen