zaterdag 18 maart 2017

Demissionair minister Plasterk in brief aan Statenmeerderheid Curaçao: Rijksministerraad steunt gouverneur

Zogenoemd leider Blok van 12 Schotte blijft vechten voor annulering verkiezingen


Het proces voor de nieuwe meerderheid in de Staten om het landsbesluit om de Staten te ontbinden in te trekken en dientengevolge de verkiezingen van 28 april te annuleren, is nog lang niet voorbij. Zo waarschuwde Gerrit Schotte, die zich als aanvoerder van de nieuwe meerderheid in de Staten heeft opgeworpen, gisteren tijdens een persconferentie, aldus bericht vanochtend, zaterdag 18 maart 2017, het Antilliaans Dagblad.

Deze meerderheid beloofde eerder tijdens de persconferentie uitvoerig informatie te geven over de nieuwe interim-regering, maar daar was gisteren amper sprake van, aldus het dagblad. Schotte liet alleen weten dat hij verwacht dat begin komende week bekend wordt wanneer het interim-kabinet beëdigd kan worden.


Volgens de RMR heeft gouverneur Lucille George-Wout dit besluit dan ook terecht bekrachtigd. Schotte noemde de brief van Plasterk ‘voorspelbaar’.

De brief die Statenvoorzitter Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) gisteren van demissionair minister Ronald Plasterk (PvdA) van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft ontvangen, waarin laatstgenoemde namens de Rijksministerraad (RMR) aangaf dat er niets mis is met het landsbesluit van de demissionaire regering-Koeiman om de Staten te ontbinden en voor 28 april nieuwe, vervroegde verkiezingen op Curaçao te organiseren:


0 comments:

Een reactie plaatsen