vrijdag 17 maart 2017

Denise Vijber wint nationale requireerwedstrijd Curaçao

'Vijber een glashelder requisitoir waarin zijn genuanceerd haar strafeis formuleerde'

Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jong biedt winnares stageplaats aan bij zijn Parket


Denise Vijber heeft de nationale requireerwedstrijd op Curaçao voor studenten gewonnen. De wedstrijd vond vandaag, vrijdag 17 maart 2017, plaats in de zittingszaal van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in Willemstad. De opgave was een goed requisitoir (de voordracht ter terechtzitting van een Officier van Justitie) te schrijven en vervolgens voor te dragen voor de rechter. In totaal deden vijf kandidaten aan de wedstrijd mee. Dit berichten vandaag, vrijdag 17 maart 2017, het Openbaar Ministerie, de University of Curaçao en het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.

Volgens het juryrapport hield Denise Vijber een glashelder requisitoir waarin zij genuanceerd haar strafeis formuleerde. Vijber reageerde vervolgens scherp en adequaat op het pleidooi van de advocaat en liet zien dat de toga haar als gegoten zit.

Denise Vijber zit thans in het laatste jaar van haar rechtenstudie en hoopt na afronding daarvan op een mooie betrekking binnen de rechtspleging. Zij wordt nu namens Curaçao afgevaardigd om deel te nemen aan de nationale requireerwedstrijd in Nederland op 14 april 2017, deze trip wordt volledig voor haar verzorgd.

Hoofdofficier van Justitie mr. Heiko De Jong heeft de prijs, in de vorm va een trofee, aan Denise Vijber overhandigd (zie foto - Bron: Openbaar Ministerie) en haar van harte gelukgewenst. Ook bood hij haar een stage bij zijn parket: 'Talent dien je te koesteren en in staat te stellen zich te ontwikkelen', aldus hoofdofficier De Jong.

De nationale requireerwedstrijd is een initiatief van het Openbaar Ministerie, het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en de Universiteit van Curaçao en heeft ten doel lokaal talent de kans te geven om zich te presenteren aan potentiele toekomstige werkgevers als het Openbaar Ministerie, het Gemeenschappelijk Hof en de advocatuur.

0 comments:

Een reactie plaatsen