zaterdag 18 maart 2017

Domeinkantoor ministerie van RGB aan de Mauriciusstraat gaat dicht

RGB-minister: 'De huur is erg hoor, 7.000 euro per maand, en we willen die niet meer betalen'

Kantoor verhuist naar pand opgeheven ministerie van TCT in Prins Hendrikstraat


'De huur is erg hoor en we willen die niet meer betalen. Het gaat om zevenduizend euro per maand en daarom zullen we het contract niet verlengen.' Dat zegt de minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) Roliene Samsoedien vandaag, zaterdag 18 maart 2017, in de Ware Tijd, over de op handen zijnde sluiting van het Domeinkantoor aan de Mauriciusstraat. 

Men kan er vanaf maandag alleen terecht om verzoekschriften in te dienen voor grondaanvragen, betaling van canon- en grondhuurvergoeding op erfpacht en grondhuurpercelen en het aanvaarden van bereidverklaringen. Informatie over perceelaanvragen zal niet worden gegeven.

(Bron: Red. De Surinaamse Krant/Google Earth)
Het huurcontract voor het gebouw eindigt in juni en de bewindsvrouwe hoopt nog voor die tijd het Domeinkantoor te heropenen in het pand waar tot voor kort het intussen opgeheven ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme aan de Prins Hendrikstraat was gevestigd. De voorbereidingen worden nu al getroffen.

Samsoedien zegt dat er geen sprake is van achterstallige huur aan de Mauriciusstraat.

Het kan misschien twee maanden duren voordat de nieuwe locatie in gebruik kan worden genomen, 'omdat we alles willen ordenen en ook direct overgaan tot automatisering', aldus de bewindsvrouwe. 'Dit streven moet leiden tot transparantie en moet corruptie voorkomen. De werkwijze bij de Dienst der Domeinen is namelijk corruptiegevoelig.'

Samsoedien nam begin februari het roer over van Steven Relyveld. Zij beloofde toen geen corruptie te zullen tolereren op het ministerie en benadrukte, dat geen enkele ambtenaar geschenken mag nemen van burgers in ruil voor diensten waarvoor ze salaris ontvangen.

Marinus Bee, Assemblee-commissielid van RGB, is niet op de hoogte van de verhuizing. Hij zegt dat de commissie nog niet door Samsoedien is ontvangen voor een kennismakingsbezoek, zoals te doen gebruikelijk is wanneer een nieuwe minister aantreedt.

0 comments:

Een reactie plaatsen