zaterdag 18 maart 2017

EBS-directeur Parmessar door Raad van Commissarissen per direct geschorst

Afsluiting stroomtoevoer naar deel Diakonessenhuis de bekende druppel....

- 'Zonder toestemming Raad van Commissarissen mag Parmessar bedrijfsterreinen en gebouwen EBS niet meer betreden'
- Minister Dodson staat achter besluit Raad van Commissarissen


De algemeen directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS), Rabin Parmessar, is vandaag, zaterdag 18 maart 2017, met onmiddellijke ingang geschorst door de Raad van Commissarissen (RvC). De emmer die de druppel heeft doen overlopen is het gedeeltelijk afsluiten van Diakonessenhuis en tegen de instructies in te talmen met de heropening van de stroomtoevoer. Ook een geschil met de United Caribbean Contractors (UCC) is niet opgelost volgens de instructies die de RvC had gegeven aan de directie. Dit wordt gemeld door Starnieuws.

Parmessar heeft volgens de statuten een maand de gelegenheid om zich te verweren bij de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Starnieuws schirjft te hebben vernomen, dat aan de algemeen directeur schriftelijk is medegedeeld dat hij zonder toestemming van de RvC de bedrijfsterreinen en gebouwen van de EBS niet mag betreden. Hij mag de EBS ook niet vertegenwoordigen als directeur. Zijn positie als algemeen directeur is ook wankel geworden met deze schorsing. De RvC vindt dat het haar maatschappelijke plicht is om op te treden tegen de directeur.

Volgens de RvC is een vertrouwensbreuk ontstaan met Parmessar. Hij zou vaker in strijd met beleidsaanwijzingen hebben gehandeld. De Raad van Commissarissen voelt zich gedesavoueerd door de algemeen directeur. Parmessar zou volgens de raad zich buiten de vennootschappelijke orde begeven door besluiten die genomen zijn door de aandeelhouder over het beleid naast zich neer te leggen.

De RvC bij EBS wordt geleid door Patrick Peneux. Vandaag vond een spoed RvC-bijeenkomst plaats waarin dit besluit is genomen. President Desi Bouterse en de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, zijn ook op de hoogte gesteld van de beslissing.

Dodson zegt in een reactie achter de beslissing te staan. De bewindsman stelt, dat hij deze kwestie met de president zal bespreken om na te gaan wat de verder te ondernemen stappen zijn. 'De Raad van Commissarissen moet waken voor de belangen van de NV EBS namens de Staat. Wij dienen de besluiten van de Raad te respecteren.'

0 comments:

Een reactie plaatsen