woensdag 29 maart 2017

Eugene van der San nieuwe minister van Justitie en Politie

Directeur van Kabinet van de President zou verrassende opvolger Van Dijk-Silos zijn


Eugene van der San, directeur van het Kabinet van de President, wordt de nieuwe minister van Justitie en Politie. De Ware Tijd bracht dit nieuws dinsdagavond 28 maart 2017.

Diverse bronnen bevestigen tegenover Starnieuws dat inderdaad Van der San gevraagd is om minister te worden van Justitie en Politie. Van der San wordt deze week nog beëdigd. Hij volgt Jennifer van Dijk-Silos op. President Desi Bouterse heeft de minister eervol ontslagen. Dit gebeurde na een brief van het Hof van Justitie, waarin aangegeven werd dat de communicatie met Van Dijk-Silos slecht verliep.

Van der San heeft voor hij directeur werd op het Kabinet van de President, sedert 1976 gewerkt op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij begon daar als hoofd Algemene Zaken en groeide via departements secretaris en onderdirecteur door tot directeur van het departement tot hij met vervroegd pensioen ging.

Van der San werd in 1985 lid van de 'benoemde Assemblee' die werd ingesteld in het traject naar de herdemocratisering na de militaire periode.

Van der San is sinds de regering Bouterse-I in 2010 directeur van het Kabinet van de President.

Dat hij de nieuwe bewindsman wordt op het ministerie van Justitie en Politie is een verrassing. De laatste dagen zoemden diverse namen rond, maar de naam van Van der San zat daar niet bij. Nog niet bekend is wie nu in beeld is om hem op te volgen op het Kabinet van de President.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen