zaterdag 25 maart 2017

First Lady Peru bedankt burgers voor donaties voor door natuurramp getroffen Peruanen

283 Ton ontvangen aan humanitaire hulp en inzameling gaat nog door


Het Paleis van de regering van Peru blijft een inzamelpunt voor donaties voor de slachtoffers van de overstromingen en aardverschuivingen, 'zolang Peru ons nodig heeft', zei First Lady Nancy Lange gisteren, aldus bericht vandaag, zaterdag 25 maart 2017, het Peruaanse persbureau Andina. 

President Kuczynski's vrouw zei, dat de belangrijkste verzamelplaats tot donderdag 283 ton aan humanitaire hulp heeft ontvangen. Mevrouw Lange heeft het voortouw genomen bij de ontvangst van items op het hoofdkantoor van het parlement sinds 16 maart.

'Wij zijn hier om donaties te ontvangen donaties van tien uur 's morgens tot zes uur 's avonds voor zo lang als Peru ons nodig heeft', zei ze.

De First Lady benadrukte, dat Peruaanse burgers 'op geweldige wijze reageren' tijdens de campagne, die bijdragen heeft ontvangen van 6.380 donateurs en er zijn meer dan 2.000 vrijwilligers die de donaties sorteren en organiseren en ervoor zorgen dat die worden ontvangen door slachtoffers.

'De respons is prachtig geweest. Dank aan alle Peruanen die hier zijn gekomen', zei ze. Ten slotte heeft de First Lady er bij de bevolking op aangedrongen om hun solidariteit te blijven betonen aan door de ramp getroffen Peruanen.

'Alle Peruanen zijn uitgenodigd om te doneren. Het maakt niet uit of je een religieus persoon of niet, alle mensen zijn uitgenodigd om het te doen', concludeerde ze. Niet-bederfelijk voedsel, persoonlijke hygiëne items, evenals 3-kg plastic zakken en tape zijn nog steeds noodzakelijk.
(Red. De Surinaamse Krant/Andina/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen