maandag 20 maart 2017

Gajadien (VHP): 'Als zaken zolang speelden binnen EBS, waarom is gemeenschap niet geïnformeerd?'

'Het corruptie faciliterend beleid van de regering-Bouterse gaat gewoon door'


Het VHP-Assembleelid Asiskumar Gajadien vindt, dat transparantie bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) uitgebleven is. 'Als zaken zolang speelden, waarbij de kwestie Diakonessenhuis de emmer heeft doen overlopen, waarom is de gemeenschap hier niet over geïnformeerd?', vraagt Gajadien zich vandaag, maandag 20 maart 2017, af op Starnieuws. 

De Raad van Commissarissen heeft algemeen directeur Rabin Parmessar zaterdag geschorst.

'Er spelen allerlei belangen bij de EBS. Het is belangrijk om te weten wat er allemaal misgegaan is', zegt Gajadien.

Binnen De Nationale Assemblee heeft in elk geval de oppositie vaak gepleit voor transparantie bij EBS, aldus de politicus. Hij haalt aan dat Parmessar ook deel uitgemaakt heeft van De Nationale Assemblee. Het gaat al jaren verkeerd bij de EBS, waar twee directeuren de laan zijn uitgestuurd.

Er is zoveel te doen geweest rond corruptie. 'Wij hebben tot nu toe geen verbetering gezien. Het corruptie faciliterend beleid van de regering-Bouterse gaat gewoon door', constateert Gajadien. Hij vindt dat de samenleving recht heeft op informatie over wat zich precies afspeelt in het staatsbedrijf. Een directeur per direct schorsen, dient goed uitgelegd te worden. Des te meer nu minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, die aandeelhouder de Staat Suriname vertegenwoordigt, zich geschaard heeft achter het besluit van de Raad van Commissarissen.

0 comments:

Een reactie plaatsen