zaterdag 18 maart 2017

Geen anti-discriminatieloop dit jaar in de Anti-discriminatieweek

Anti-discriminatieloop is niet voor de gezelligheid


De bekende Anti-discriminatieloop die jaarlijks in de Anti-discriminatieweek wordt gehouden, komt dit jaar te vervallen. Uit een enquête is gebleken, dat jongeren meer voor de gezelligheid naar de loop komen, terwijl deze activiteit bedoeld is om de bewustwording over uitbanning van racisme en discriminatie op te voeren. De vragenlijsten zijn in verband met de evaluatie van de Anti-discriminatieweek vorig jaar verspreid onder ruim drieduizend jongeren op VOJ- en VOS-scholen in Paramaribo, Wanica en Commewijne. 

'Sommige hebben meegedaan, omdat ze het leuk vinden, het als een uitje zagen of omdat hun vrienden ook meededen', zei Eugenio Bruce, CARICOM-jeugdambassadeur, gisteren tijdens een persconferentie, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 18 maart 2017.

Bruce heeft samen met zijn collega-jeugdambassadeur Samaidy Akima een overzicht gegeven van activiteiten die op schema staan in verband met de VN Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart. Het thema is 'Stop Racisme en Discriminatie' en de slogan 'Let's have Peace and Unity, give people equal Opportunity '.

In de plaats van de Anti-discriminatieloop wordt een plakkatenproject georganiseerd. Landelijk zullen op commissariaten in alle districten plakkaten onthuld worden, waarop de boodschap van antiracisme en antidiscriminatie verwoord is. Dit gebeurt op verzoek van jongeren die tijdens het onderzoek hebben gevraagd om de bewustwording over de uitbanning van discriminatie ook op districtsniveau te stimuleren. Bij deze activiteit worden jongeren uitgenodigd om aanwezig te zijn.

Er is volgens de jeugdambassadeurs daarom geen vrees voor een lage opkomst met het wegvallen van de Anti-discriminatieloop die jaarlijks duizenden personen, voornamelijk jongeren, op de been bracht. Op deze manier wil de organisatie de groep ook directer benaderen met de boodschap.

0 comments:

Een reactie plaatsen