vrijdag 17 maart 2017

Gepensioneerden uit overheidsdienst voelen zich bedrogen door regering

Toegezegd extra geld, Srd 1.000 in termijnen, bij pensioenstorting nog niet ontvangen


Gepensioneerden uit overheidsdienst die uitkeken naar het toegezegde extra geld bij de pensioenstorting van deze maand zijn bedrogen uitgekomen. Hoewel minister van Financiën Gillmore Hoefdraad hen had beloofd, dat ze uiterlijk deze maand het tegoed van Srd 1.000 in termijnen zouden ontvangen, blijkt dat een loze belofte, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 17 maart 2017.

De redactie van de Ware Tijd sprak met enkele gepensioneerden. 'De telefoon staat roodgloeiend, omdat de mensen willen weten waarom ze hun geld nog niet krijgen', zegt Lilian Codrington (60), secretaresse op het kantoor van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst.

Het pensioen werd in oktober verhoogd met Srd 100 per maand en ze moeten een bedrag ontvangen over de periode december 2015 tot en met september 2016. Het gaat om de koopkrachtversterking die ambtenaren sinds december 2015 krijgen. 'De mensen waren blij, toen ze hoorden dat ze nog wat geld zouden krijgen en hebben hierop gerekend in deze zware tijd. Als de overheid geen geld heeft, moet ze geen belofte maken.'

Runaldo Santjes (83) zegt van zijn moeder geleerd te hebben om niet te rekenen op extraatjes naast zijn loon. 'Dat was een andere tijd, maar tegenwoordig hebben we dat extra geld nodig. Wat jammer dat we niets hebben gemerkt, terwijl dat ons was toegezegd.'

De bond zal in april op een algemene ledenvergadering besluiten wat ze gaat ondernemen tegen de lakse houding van de overheid. Santjes weet dat sommige mensen bereid zijn om op straat te protesteren.

0 comments:

Een reactie plaatsen