maandag 20 maart 2017

Geschorste EBS-directeur hoort tijdens bezoek aan Pokigron telefonisch van zijn schorsing

Parmessar informeert bewoners over voortgang permanente stroomtoevoer voor dorp

(Bron foto: BIC Boven-Suriname)
EBS-onderstation gaat stroom opwekken via zonnepanelen en bij minder zonlicht door aandrijving van een machine.


Tijdens een krutu met de bevolking van Pokigron over het leveren van elektriciteit 24 uur per dag, kreeg algemeen directeur Rabin Parmessar van de NV Energie Bedrijven Suriname, EBS, via de telefoon de mededeling dat hij geschorst was. Hij heeft de bijeenkomst met districtscommissaris Armand Jurel, diverse dignitarissen en de lokale bevolking voortgezet, schrijft Starnieuws vanochtend, maandag 20 maart 2017, op basis van een bericht van het Burger Informatie Centrum (BIC) Boven-Suriname

Hij overtuigde Pokigron van het gestaag verloop van het modelproject, dat gefinaliseerd wordt in augustus, compleet met aansluitingen van alle 400 huishoudens in het dorp. Jurel die behalve van Para ook districtscommissaris is van Boven-Suriname, merkte tijdens de krutu op dat de permanente stroomtoevoer, het leven van de dorpelingen in kwaliteit zal doen verbeteren. Stimulatie van ondernemerschap, verbetering van de schoolprestaties van leerlingen, grotere verdiensten uit het toerisme en de vestiging van een overheidsdienstencentrum zijn allemaal zaken die volgens Jurel in snel tempo zullen groeien, wanneer de stroomvoorziening er is.

Het EBS-onderstation zal stroom opwekken middels Solar zonnepanelen en bij minder zonlicht door de aandrijving van een machine. Een kabelnetwerk van 12 kilometer hoogspanning, 6 kilometer laagspanning en 10 transformators, zal binnen 30 werkdagen worden opgezet vanuit het onderstation naar alle woonzones van het dorp. Vervolgens zal een buitenlandse maatschappij de zonnepanelen installeren.

Ondertussen moeten alle huishoudens worden voorzien van een goedgekeurde elektrische installatie, zodat de aansluiting aan huis kan plaatsvinden.

De staf van EBS en erkende stroominstallateurs waren ook aanwezig om de gemeenschap in detail te informeren over het belang van een goedgekeurde stroominstallatie. Afhankelijk van de fasen per elektrische installatie in een woning, zal de installateur een kostenplaatje aanbieden. Deze bedragen moeten betaald worden door de aanvragers. In sociale gevallen, waarbij men niet kan betalen, is het plaatselijke filiaal van de Godo-bankinstelling bereid de financiering te doen. De EBS zal direct zorgen voor de straatverlichting in alle woonzones van het dorp.

0 comments:

Een reactie plaatsen