dinsdag 21 maart 2017

Grootgebruikers van water krijgen binnen een jaar tariefsverhoging van SWM

SWM-directeur Oosterling vindt dat 'belachelijk' weinig wordt betaald voor water in Suriname


Grootafnemers van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) mogen nog eens een verhoging van het watertarief tegemoet zien, na een recente prijsaanpassing. Dit kondigt directeur Marlon Oosterling aan, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, dinsdag 21 maart 2017. 

De ruim honderd bedrijven, die recentelijk met een verhoging van ruim 42 procent werden geconfronteerd, betalen nu Srd 0,02 per liter (Srd 20 per kubieke meter). Ook dit tarief noemt Oosterling ‘belachelijk laag’. Hij zegt dat het tarief marktconform gemaakt zal worden, maar wilde verder hierop niet ingaan. 'Daarmee zijn we nog bezig.'

Hij wil ook niet zeggen wanneer de verhoging zal ingaan, maar verwacht wel binnen een jaar. De directeur benadrukt, dat de verhoging zal gelden voor afnemers van meer dan driehonderd kubieke meter per maand en dat zijn vooral producenten van drank en gebotteld water. Hij noemt als voorbeeld dat een 'dyogo' voor 15 Srd wordt verkocht, maar dat het benodigde water hiervoor dus minder dan twee procent van de verkoopprijs kost.

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven is niet officieel op de hoogte van verdere verhoging van het watertarief. Voorzitter Bryan Renten zegt, dat bedrijvenorganisaties, die zich hebben gebundeld juist aan de regering schriftelijk hebben gevraagd om de laatste verhoging terug te draaien. Volgens Renten heeft de regering beloofd met de SWM te praten, waarna zou worden teruggekoppeld.

Hij weigert vooralsnog te reageren op een mogelijke verdere verhoging, maar wacht de reactie van de regering af. 'Ik hoop dat ze het juiste besluit neemt.'

0 comments:

Een reactie plaatsen