zondag 26 maart 2017

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Surinamers in Frans-Guyana en Surinamers die afreizen naar het buurland

BuZa voert overleg met Defensie en Politie en Justitie, Directoraat Nationale Veiligheid en Franse ambassade over situatie in buurland

Onrust in Frans-Guyana duurt voort, wegen gebarricadeerd


Via een zaterdagavond 25 maart 2017 uitgebracht persbericht, maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) bekend, dat reeds enige dagen zich protesten en stakingen voordoen in buurland Frans-Guyana. Volgens ontvangen informatie zijn er barricades opgeworpen op belangrijke toevoer wegen. 


(Bron foto: BFM TV)
Het ministerie heeft afstemming gepleegd met de ministeries van Defensie, Justitie en Politie, Directoraat Nationale Veiligheid alsmede met de Franse ambassade te Paramaribo. Hierbij stond centraal de veiligheid van de Surinaamse onderdanen en ons consulair personeel in Frans-Guyana.

Vanwege het intensieve personenverkeer tussen beide landen en de aanwezigheid van een grote groep Surinamers in Frans-Guyana doet het ministerie een beroep op de Surinaamse onderdanen die in Frans-Guyana vertoeven of voornemens zijn naar dit land af te reizen om de nodige voorzichtigheid te betrachten bij het ondernemen van hun reis en indien zij zich aldaar op straat wensen te begeven. 

Met de thans aangekondigde stakingen is het mogelijk dat de geschetste situatie enige tijd zal kunnen duren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt, de ontwikkelingen nauwlettend gade te slaan teneinde het publiek te informeren.

0 comments:

Een reactie plaatsen