maandag 20 maart 2017

Hoofd Voorlichting ministerie van Justitie en Politie ontheven door minister Van Dijk-Silos H

Marita Ritfeld-Asontoe zou geen veranderingen hebben gebracht in de voorlichting

Van Dijk-Silos: 'Waarschijnlijk heeft zij een hekel aan mij, de afdeling voorlichting is zwak, wij gaan die reorganiseren'


De nieuwswebsite Suriname Herald bericht vanochtend, maandag 20 maart 2017, dat het hoofd van de voorlichtingsdienst van het ministerie van Justitie en Politie, Marita Ritfeld-Asontoe (zie foto - Bron: Suriname Herald), door minister Jennifer van Dijk-Silos is ontheven uit haar functie. De webredactie van de Suriname Herald zou dit uit betrouwbare bronnen hebben vernomen. 

Sinds afgelopen donderdag zitten Ritfeld-Asontoe en Ingrid Corinde, medewerkster op de afdeling Voorlichting, thuis met de mededeling dat ze een andere werkplek binnen het ministerie moeten zoeken om te werken.

Volgens een niet met naam en toenaam genoemde bron wordt deze twee medewerksters verweten hun werkzaamheden niet goed te verrichten. Ze zouden volgens Van Dijk-Silos geen veranderingen hebben gebracht in de voorlichting van het ministerie in de achttien maanden dat ze aanzit als minister.

Ritfeld-Asontoe werd, na zestien jaar te hebben gefunctioneerd als politiewoordvoerster, in februari 2012 door toenmalig minister Martin Misiedjan aangesteld als hoofd van de afdeling Voorlichting van het ministerie van Justitie en Politie.

Het is de Suriname Herald, zo schrijft zij, niet gelukt om een reactie van minister Van Dijk-Silos te krijgen.

De bewindsvrouwe was wel bereikbaar voor de redactie van het Dagblad Suriname: 'Waarschijnlijk heeft zij een hekel aan mij. De afdeling voorlichting is zwak, wij gaan die reorganiseren', zegt zij in een reactie op het ontheffen van Ritfeld-Asontoe.

0 comments:

Een reactie plaatsen