woensdag 22 maart 2017

Hoop op nieuw interim-kabinet op Curaçao einde van de week

Komst interim-kabinet maakt doorgaan verkiezingen op 28 april onzeker


Alle betrokken instanties hebben hun screeningsresultaten van de beoogde bewindslieden nu ingediend bij formateur Ruthmilda Larmonie-Cecilia, meldt de Amigoe, zo bericht Paradise FM woensdag 22 maart 2017. 

Ze zou haar eindverslag woensdagmiddag indienen bij de gouverneur. De formateur is hoopvol dat voor het einde van de week het nieuwe interim-kabinet kan worden ingezworen. Of dat ook lukt is mede afhankelijk van de agenda van gouverneur Lucille George-Wout. Mogelijk wordt het pas volgende week.

Bronnen melden, dat de eerste taak van de tijdelijke regering zal bestaan uit het opstellen en indienen van een landsbesluit, waarmee dat van 12 februari van het kabinet-Koeiman wordt ingetrokken. In dat door de nieuwe meerderheid aangevochten besluit werden de Staten ontbonden en nieuwe verkiezingen op 28 april uitgeschreven.

De intentie van het interim-kabinet zou daarmee haaks staan op de opdracht van de gouverneur om die verkiezingen juist voor te bereiden en uit te voeren. Een nieuw landsbesluit moet door haar worden ondertekend.

0 comments:

Een reactie plaatsen