zondag 26 maart 2017

Kustwacht Caribisch Gebied weerspreekt berichtgeving over dat personeel wapen mee mag nemen naar huis

'Het grootste deel van het Kustwacht personeel is niet gewapend, het gaat om een kleine groep'


In de media zijn meerdere berichten verschenen over de bewapening van de Kustwachters in privétijd. In december 2016 heeft de toenmalige minister van Justitie, de heer Navarro, het besluit genomen om de executieve kustwachters van het Steunpunt Curaçao in de gelegenheid te stellen om hun wapens mee naar huis te nemen. Dit alles onder door de Directeur Kustwacht vast te stellen voorwaarden, zo laat de Kustwacht Caribisch Gebied zondag 26 maart 2017 weten.

Inmiddels zijn deze voorwaarden door de Directeur Kustwacht vastgesteld en kunnen de Kustwachters die hiervoor in aanmerking komen een verzoek indienen om hun wapens in privé tijd dragen. Een van deze voorwaarden is dat de betreffende Kustwachters opgeleid moeten zijn in het dragen van hun wapens in privétijd en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken.

Vanuit het steunpunt Curaçao is deze opleiding verzorgd en is voor deze groep Kustwachters inmiddels afgerond.

Uit berichtgevingen lijkt het ook, alsof alle Kustwachters voortaan bewapend zijn. Niets is minder waar. Het grootste gedeelte van het kustwacht personeel is niet gewapend. Het gaat om een kleine groep. Het is jammer dat dit door de vakbond NAPB zo ongenuanceerd in de media is gebracht.

Het is een maatregel die weloverwogen door de toenmalige minister is genomen en waar op zorgvuldige wijze invulling aan is gegeven door de Kustwacht. Hier op dergelijke wijze de aandacht op vestigen gaat het doel voorbij.

0 comments:

Een reactie plaatsen