zaterdag 25 maart 2017

Luifel bij vertrekhal J.A.Pengelluchthaven wordt uitgebreid

Met uitbreiding wil Luchthavenbeheer voldoen aan internationale regels


Passagiers die voor vertrek afgezet worden op de Johan Adolf Pengelluchthaven te Zanderij hoeven binnenkort niet meer te vrezen voor regen. Met het uitbreiden van de luifel bij de vertrekhal verbetert de situatie, zo schrijft althans de Ware Tijd vandaag, zaterdag 25 maart 2017. 

Passagiers lopen nu nog het risico dat ze, met bagage, tijdens een regenbuitje nat kunnen worden. In de nieuwe situatie komen de reizigers, wanneer ze zijn afgezet bij de incheckruimte, de zogenoemde drop-off zone bij de vertrekhal, meteen terecht onder een luifel.

Vijay Chotkan, directeur van Luchthavenbeheer, zegt dat de dienst hiermee wil voldoen aan internationale regels. Het contract met het aannemingsbedrijf Vasilda N.V. is gisteren ondertekend. Hij moet het werk binnen acht weken opleveren. De kosten zijn geraamd op 63.000 Amerikaanse dollar. Het ontwerp is van architect Derrick Emanuels.

Luchthavenbeheer heeft de vertrekhal in juli 2016 overgenomen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij die het gebouw toen twintig jaar in beheer had. Chotkan bood namens het bedrijf zijn verontschuldigingen aan voor ongerief bij aankomst van vertrekkende passagiers. Hij zei dat de Luchtvaartdienst bij de overname een verantwoordelijkheid op zich heeft genomen en er daarom niet onderuit komt om te investeren in noodzakelijke voorzieningen.

De rechtstreekse vliegverbinding met de VS, die na jaren weer mogelijk is, heeft zaken in een versneld tempo doen geraken. De bouw van de luifel maakt deel uit van een totaal plan in het kader van modernisering van de luchthaven. Dit houdt ook in dat in de toekomst passagiers bij aankomst op de luchthaven niet meer vanuit het vliegtuig rechtstreeks in de openlucht terechtkomen, zoals nu het geval is. De vertrekhal krijgt een capaciteit van zeshonderd personen.

0 comments:

Een reactie plaatsen