zondag 19 maart 2017

Meer duidelijkheid maandag 20 maart over leiding EBS na schorsing directeur Parmessar

Het boterde niet tussen Parmessar en de Raad van Commissarissen 


Hoe de voorlopige leiding van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) eruit zal zien moet morgen bekend worden, nu algemeen directeur Rabin Parmessar sinds gisteren geschorst is door de Raad van Commissarissen (RvC), onder leiding van Patrick Peneux, zo bericht Starnieuws vandaag, zondag 19 maart 2017.

Alle leden van de RvC staan achter het besluit om Parmessar per direct te schorsen. Vier van de vijf leden hebben de schorsingsbrief getekend. Starnieuws schrijft vernomen te hebben, dat het vijfde lid niet aanwezig kon zijn op de spoedvergadering, maar achter het besluit staat.

Het is vaak voorgekomen, dat de RvC en de directeur lijnrecht tegenover elkaar stonden. Dringende richtlijnen van de RvC werden door Parmessar naast zich neergelegd.

Binnen de NDP zijn de meningen verdeeld over de schorsing van Parmessar, die een kopstuk is van de partij. Hij heeft tot tweemaal toe zijn Assembleezetel verruild voor een andere functie. De vorige periode werd hij minister van Openbare Werken en deze keer werd hij directeur van het staatsbedrijf EBS.

De RvC is volgens de statuten bevoegd de directeur te schorsen wegens gewichtige redenen. Binnen een maand moet er een algemene vergadering van aandeelhouders belegd worden om te oordelen over dit besluit. Volgens de RvC is er een vertrouwensbreuk ontstaan.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, die de aandeelhouder - de Staat Suriname - vertegenwoordigt, heeft zich geschaard achter het besluit van de Raad van Commissarissen.

0 comments:

Een reactie plaatsen