zaterdag 25 maart 2017

Minister Welzijn in overleg met oliemaatschappijen over verhoging brandstofprijzen

'Het gaat niet om een grote aanpassing'


Minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme is in overleg met de oliemaatschappijen en het Platform Bedrijfsleven over verhoging van de brandstofprijzen. De aanpassing werd gisteren ook in een regeringsvergadering besproken. Verwacht wordt dat de komende week een besluit wordt genomen over een prijsaanpassing. 

'Het gaat niet om een grote aanpassing', zegt minister Welzijn in een reactie op Starnieuws vandaag, zaterdag 25 maart 2017.

De regering had destijds de motor- en rijtuigenbelasting afgeschaft. Die belasting was verwerkt in de government-take. Door de stijging van de koersen is de government-take steeds ingeleverd. De regering wil een vast bedrag voor government-take waardoor de prijzen enigszins zullen stijgen, aldus Welzijn.

De bewindsman voert aan, dat er geen erupties zullen komen met de aanpassing die uitgewerkt wordt. Er zijn voorstellen die besproken worden. Welzijn zegt verder, dat nu alleen de brandstofprijs aan de orde is. Andere maatregelen die te maken hebben met inkomstenverhoging voor de Staat, worden op een ander tijdstip genomen.

'Alles wordt goed overwogen en er vindt overleg plaats', benadrukt Welzijn.

De verhoging zal ingaan bij de volgende lading brandstof die geïmporteerd wordt. De oliemaatschappijen zullen een bepaald bedrag aan de Staat moeten afdragen. Per maatschappij zal de prijs aan de pomp ook verschillen.

0 comments:

Een reactie plaatsen