woensdag 22 maart 2017

Minister Welzijn neemt waar op ministerie van Justitie en Politie

Hof van Justitie spreekt van sinds september 2016 verstoorde relatie met Van Dijk-Silos

Welzijn: 'Ik weet van niets'


Minister Ferdinand Welzijn van Handel en Industrie zal waarnemen op het departement van Justitie en Politie. Staatshoofd Desi Bouterse heeft vicepresident Ashwin Adhin gevraagd die voorzieningen te treffen opdat Welzijn belast kan worden met de waarneming. De president heeft in een persoonlijk onderhoud een beroep gedaan op Van Dijk-Silos om haar portefeuille per ingang van heden ter beschikking te stellen. Dit deelt het Kabinet van de President dinsdagmiddag 21 maart 2017, mee in onderstaand persbericht. De president heeft een spoed schrijven ontvangen van het Hof van Justitie waarin op grond van de sedert september 2016 verstoorde relatie met de minister het vertrouwen in haar is opgezegd.

De onmogelijkheid van communicatie en samenwerking met de minister liggen ten grondslag aan het besluit van het Hof, staat in het bericht.

President Desi Bouterse heeft op basis van 'deze vrij serieuze brief' een onderhoud gehad met de minister, de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, procureur-generaal Roy Baidjnath Panday en het college van raadsadviseurs voordat een definitief besluit is genomen.

Welzijn wist later op de dag echter nog van niets. 'Ik ben verrast', zegt hij, in een reactie op de website van het Dagblad Suriname. 'Ik was de hele dag in een meeting.'

0 comments:

Een reactie plaatsen