maandag 20 maart 2017

NDP'er Doekhie ontstemd over schorsing EBS-directeur en partijgenoot Parmessar

'Het is een schande voor de NDP dat deze zaak zo is aangepakt, dit kan echt niet'

Doekhie kan zich niet voorstellen, dat schorsing Parmessar is afgestemd met president Bouterse


Het NDP-kopstuk en Assembleelid Rachied Doekhie vindt het niet in de haak, dat algemeen directeur van de EBS Rabin Parmessar geschorst is door de Raad van Commissarissen (RvC). 'Hij is een harde werker en een prominente NDP'er, die zich enorm inzet voor de partij en voor het land. Hij had de opdracht om orde op zaken te stellen bij de EBS en volgens mij was hij daarmee bezig', zegt Doekhie vandaag, maandag 20 maart 2017, in een reactie op Starnieuws. 

Hij wacht de reactie van president Desi Bouterse af. Doekhie merkt op, dat Parmessar in de korte tijd heel wat gedaan heeft om stroomvoorziening in orde te maken in diverse gebieden. Zo is Powakka voorzien van elektriciteit. In Nickerie is de Cassaveweg aangesloten op het net. Ook post Utrecht werd aangepakt.

'Terwijl Parmessar in het binnenland was zaterdag om de situatie rond de stroomvoorziening te bekijken, krijgt hij een brief dat hij is geschorst. Zo behandel je iemand die zoveel offers heeft gebracht voor de partij en het land niet', voert Doekhie aan. 'Het is een schande voor de NDP dat deze zaak zo is aangepakt. Dit kan echt niet. De mensen moeten maar bewijzen wat Parmessar fout gedaan heeft. Het bedrijf moet gezond worden gemaakt. Dit houdt in dat achterstallige schulden geïnd moeten worden. Het Diakonessenhuis is een particulier ziekenhuis en heeft veel openstaande rekeningen. Er is hierover maandenlang contact met het ziekenhuis', stelt Doekhie.

Hij stelt, dat Parmessar het bedrijf moet draaien en dient op te treden. Doekhie zegt dat hij de president nog niet gesproken heeft over deze kwestie. Hij kan zich niet voorstellen dat de schorsing van zijn partijgenoot afgestemd is met de president.

Volgens informatie van Doekhie zou de Raad van Commissarissen vanaf het begin Parmessar het leven zuur hebben gemaakt. Ook boterde het niet tussen minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en Parmessar. De directeur moet de ruimte hebben om het werk te doen. Volgens Doekhie hebben de mensen die Parmessar weg wilden de kwestie van het Diakonessenhuis gebruikt om hem te schorsen.

0 comments:

Een reactie plaatsen