donderdag 23 maart 2017

NH-minister Dodson twijfelt niet aan zijn positie na kwestie Parmessar/EBS

Bewindsman staat nog steeds achter zijn beslissing om de Raad van Commissarissen te steunen

Nieuwe president-commissaris Andy Rusland: 'Rust moet snel terugkeren binnen EBS'


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen vindt niet dat zijn positie wankel is geworden nu Rabin Parmessar terug is als algemeen directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS). Hij vindt ook niet dat hij voorbarig is geweest met zijn ondersteuning van de Raad van Commissarissen die Parmessar had geschorst had, zo bericht Starnieuws vanochtend, donderdag 23 maart 2017.

Dodson zei gisteren in gesprek met journalisten, dat de Raad van Commissarissen statutaire bevoegdheden heeft en daarnaar heeft gehandeld. De minister is op de hoogte van perikelen die spelen in het bedrijf. Op grond daarvan heeft hij zich geschaard achter het standpunt van de Raad en staat er nog steeds achter.

Of zijn opstelling nog gevolgen gaat hebben - gelet op het feit dat hij en president Desi Bouterse in dezen lijnrecht tegenover elkaar staan en een regering altijd 'met een mond' moet spreken - is nog niet duidelijk.

De beweegredenen heeft Dodson toegelicht in een onderhoud met de president. Uiteindelijk is het de president die, nadat hij alle zaken op een rijtje heeft gezet, de beslissingen neemt. Dat is volgens Dodson het voorrecht van de president als aandeelhouder namens de Staat.

De rust bij staatsbedrijf NV EBS moet zo snel mogelijk terugkeren. Dit is de belangrijkste instructie die Andy Rusland, die opnieuw benoemd is als president-commissaris, heeft meegekregen van de aandeelhouder.

Rusland zegt, dat hij direct na zijn installatie gisteren een eerste raadsvergadering heeft gehouden. De Raad van Commissarissen heeft vandaag een onderhoud met de directie om de actuele zaken door te nemen.

De nieuwe Raad zal op basis van het beleid van de regering toezicht houden op het bedrijf. De bevoegdheden zijn duidelijk verwoord in de statuten, maar volgens Rusland zijn er ook ongeschreven normen. Hij wilde niet diep ingaan op zaken, aangezien de Raad net is aangetreden.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen