vrijdag 17 maart 2017

NH-minister grijpt in in kwestie afsluiting stroomtoevoer door EBS naar Diakonessenhuis

EBS sluit stroomtoevoer naar deel ziekenhuis af

Minister Dodson: 'Stroomtoevoer afsluiten van een ziekenhuis is tegen beleidsprincipes van regering'


De NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft gisteren de stroomtoevoer naar het Diakonessenhuis gedeeltelijk afgesloten. Dit zorgde uiteraard voor een enorme consternatie in het ziekenhuis. De kinderpolikliniek, zwangerschapspoli en verschillende andere afdelingen werden hierdoor getroffen, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 17 maart 2017.

De leiding van het ziekenhuis heeft alles in het werk gesteld om de EBS zover te krijgen dat de afsluiting opgeheven werd. Starnieuws bericht vernomen te hebben, dat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen uiteindelijk opdracht heeft gegeven om het ziekenhuis weer aan te sluiten op het net.

Minister Dodson bevestigt dat een deel van het ziekenhuis was afgesloten. Na zijn opdracht om onmiddellijk de stroomtoevoer te herstellen werd de situatie hersteld.

De bewindsman geeft aan, dat het inderdaad voorkomt dat ziekenhuizen en andere instellingen de rekeningen niet op tijd kunnen voldoen, maar er is een speciale regeling getroffen door de regering voor ziekenhuizen en sociale instellingen. Samen met de EBS dient te worden nagegaan hoe een bezuinigingsplan kan worden opgesteld voor deze instellingen.

De minister zegt dat er maatregelen worden getroffen opdat zulke gevallen zich niet weer voordoen. De stroomtoevoer afsluiten van een ziekenhuis is tegen de beleidsprincipes van de regering. Deze kwestie had op een andere manier opgelost kunnen worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen