dinsdag 21 maart 2017

NIMOS en SBB slaan handen ineen om bossen onder aandacht te brengen

Diverse activiteiten in verband met VN internationale Wereld BossendagHet Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS) en de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) werken dit jaar samen om in Suriname meer aandacht te vragen voor onze bossen en de initiatieven voor duurzaam bosbeheer. Vandaag, 21 maart, is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Bossendag. 

De volgende activiteiten zullen plaatsvinden:
● Inhuldiging van de REDD+ informatiehoek in de NIMOS mediatheek. In deze informatiehoek zal alle informatie over REDD+ in geprinte vorm aanwezig zijn, en kan een ieder vanaf nu elke dag tijdens kantooruren langs lopen voor informatie.
● Informatiedag voor de Peu Et Content school met leerlingen van de 5e en 6e klassen.
● Informatiesessie voor het personeel van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, als onderdeel van de REDD+ walk-in-school project.
● Informatiedag bij de Hermitage Mall van 16:00 uur - 21:00 uur. Het REDD+ team zal aanwezig zijn in de buurt van Sweetheart en Shana´s.

Daarnaast zullen er via de radio en televisie spotjes over het bos worden uitgezonden, gedurende de gehele week.


Met deze activiteiten beogen het NIMOS en SBB om meer bewustwording te creëren in de maatschappij, onder andere over bos gerelateerde ontwikkelingen in het kader van het REDD+ programma.

'Als groenste land ter wereld vragen we Surinamers om stil te staan over de vele functies die het bos heeft. Bossen dienen als opslagplaats voor koolstof, maar zijn daarnaast belangrijk voor het in stand houden van onze biodiversiteit, met alle flora en fauna. Daarnaast merken we dat bossen onmisbaar zijn voor de gemeenschappen die in het bos wonen, waarbij zij alles wat zij nodig hebben om te overleven, halen uit de bossen. Suriname heeft een vrij lage ontbossingsgraad, maar we merken dat deze in de afgelopen jaren wel sterk is toegenomen. Er moet gedegen planning komen hoe Suriname haar bossen wilt ontwikkelen, welke economische activiteiten waar zullen worden gestimuleerd, en welke gebieden juist moeten worden beschermd', aldus de organisaties.

Het zou aan te bevelen zijn wanneer genoemde organisaties naast voren gaande activiteiten de samenleving beter informeren over het hoe, wat en waarom van het REDD+ programma. Uit contacten blijkt, dat dat programma nu nog te onduidelijk en te onbekend is onder gewone burgers.


(Red. De Surinaamse Krant)

0 comments:

Een reactie plaatsen