zaterdag 25 maart 2017

Onderwijsgevenden in Sipaliwini krijgen 50 procent toelage

Extra Srd's vanwege de slechte arbeidsomstandigheden leerkrachten in binnenland


De regering gaat een toelage van 50 procent koppelen aan het salaris van leerkrachten die in Sipaliwini werken. Dit heeft regeringsadviseur Eddy Jozefzoon gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt. De opslag moet kennelijk dienen als compensatie voor de ontbering, die de leerkrachten in dat gebied moeten doorstaan, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 25 maart 2017.

President Desi Bouterse werd tijdens zijn recent bezoek aan de overstroomde gebieden in het binnenland geconfronteerd met een zeer slechte woon- en werksituatie van leerkrachten in het Tapanahoni- en Lawagebied. Hij was getroffen door de slechte staat van de schoolgebouwen en dienstwoningen van leerkrachten.

 Afgezien van de verhoging voor de leerkrachten in het binnenland, krijgen alle collega's landelijk vanaf eind maart een verhoging van minimaal Srd 500. Dat maakte vicepresident Ashwin Adhin bekend. De verhoging is het gevolg van de invoering van de eerste fase van het herwaarderingsprogramma.

Dit besluit werd gisterochtend genomen tijdens een bespreking van de vicepresident met minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, presidentieel adviseurs en het bestuur van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname, FOLS.

0 comments:

Een reactie plaatsen