donderdag 23 maart 2017

Onderzoek ontsnappingszaak Palm vordert

Na ontsnapping zou door Nederland gezochte Palm zijn opgepikt door op naam broer gehuurde auto


Het onderzoek in de ontvluchtingszaak van de crimineel Gerel Palm vordert. De politie heeft weten te achterhalen dat Palm na zijn ontsnapping werd opgepikt door een auto die was gehuurd op naam van een jongere broer. Dit bevestigt althans een ingewijde vandaag, donderdag 23 maart 2017, in de Ware Tijd, maar is niet officieel bevestigd door het Korps Politie Suriname. Die zogenoemde 'ingewijde' verwacht spoedig aanhoudingen. 

Palm ontvluchtte op 12 maart uit de Penitentiaire Inrichting Duisburglaan (PID), nadat hij een penitentiaire ambtenaar had ontwapend. Hoe hij aan het wapen komt, is nog niet duidelijk. Hij stapte in een gereedstaande auto. De bestuurder maakte kort daarna een aanrijding in de omgeving Flora en de crimineel stapte in een ander voertuig om verder te vluchten. Ook of en zo ja van wie de verdachte hulp kreeg binnen de inrichting, is nog onduidelijk. Volgens penitentiaire ambtenaren is het namelijk onmogelijk om uit PID te ontvluchten, zonder hulp van het personeel, omdat het de best beveiligde detentie inrichting in Suriname is.

Behalve de politie stelt de leiding van de gevangenis een intern onderzoek in om erachter te komen of het personeel hand- en spandiensten heeft verricht bij de ontvluchting. Gevangenisdirecteur Aniel Ramadhin heeft verzekerd dat er harde maatregelen zullen worden getroffen, indien uit het onderzoek blijkt dat korpsleden aan de ontvluchting hebben meegewerkt.

De 34-jarige vuurwapengevaarlijke verdachte was aangehouden voor poging tot moord of poging tot doodslag en overtreding van de vuurwapenwet. Palm bezit de Nederlandse nationaliteit en zou worden uitgeleverd aan Nederland vanwege strafbare feiten daar.

In Nederland was hij betrokken bij een mislukte liquidatie. De twee slachtoffers van de liquidatiepoging, Rotterdammers van 28 en 35 jaar van Antilliaanse afkomst, werden zaterdag 10 december even voor middernacht op de Middenweg in Noordeloos, ten zuidwesten van Vianen, beschoten. De twee zijn bekenden van de politie. Ze werden ernstig gewond gevonden langs de provinciale weg N214 tussen Noordeloos en Hoornaar.

(Red. De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen