donderdag 23 maart 2017

Ontheven voorlichtingsmedewerksters ministerie van Justitie en Politie nog thuis

Ontheven Ritfeld-Asontoe en Ingrid Corinde hebben nog niets van ministerie vernomen


De twee onlangs ontheven voorlichtingsmedewerksters van het ministerie van Justitie en Politie, hoofdvoorlichtster Martita Ritfeld-Asontoe en medewerksters Ingrid Corinde, kijken uit naar de beslissing die over hen genomen zal worden. Zij werden afgelopen donderdag ontheven uit hun functie door gewezen minister Jennifer van Dijk-Silos, die nu zelf door president Desi Bouterse is ontslagen.

Volgens waarnemend minister Ferdinand Welzijn kan hij hierop nog niet reageren, zo schrijft het Dagblad Suriname vandaag, donderdag 23 maart 2017.

Ritfeld-Asontoe heeft geen commentaar op de ontwikkelingen binnen het ministerie.

Het NDP-Assembleelid Keshopersad Gangaram Panday zegt in een reactie, dat de waarnemend minister een beslissing kan nemen met betrekking tot de ontheffing van de hoofdvoorlichtster en de medewerkster, bijvoorbeeld dat zij terug keren in hun functie. Het is ook mogelijk, dat de waarnemend minister na overleg met de onlangs ontheven medewerksters van Voorlichting een passende functie voor hen kan creëren. 'Tot op dit moment is er hieromtrent nog geen beslissing genomen', zegt Gangaram Panday.

De minister moet nog geïnformeerd worden over de stand van zaken op het ministerie. Minister Welzijn is een politiefunctionaris geweest, dus volgens Gangaram Panday is hij bekend met het reilen en zeilen binnen het korps en het ministerie.

0 comments:

Een reactie plaatsen