woensdag 22 maart 2017

Ontslagen minister Van Dijk-Silos begrijpt het niet...

'Bij ordening stuit je op belangen van mensen'

- 'Ik vind wat met mij gebeurd is onrechtvaardig'
- 'Ik merk dat mijn opstelling verkeerd wordt geïnterpreteerd'


De gisteren door president Desi Bouterse bedankte ofwel ontslagen minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie kan maar niet bevatten waarom ze weg moet als minister. Het ministerie van Justitie en Politie was dringend aan reorganisatie en ordening toe. Haar aanpak van de afgelopen anderhalf jaar was precies daarom bedoeld. 

'Bij ordening stuit je op belangen van mensen', stelt Van Dijk-Silos vandaag, woensdag 22 maart 2017, in de Times of Suriname. In haar ogen is dat haar fataal geworden. De heilige huisjes lieten het niet over zich heen gaan. Maar, het ministerie en de organen die eromheen draaien, moeten dringend een andere richting op. Daarom werd volgens de oud-bewindsvrouwe ingegrepen. 'De meerderheid was er gelukkig mee', zegt Van Dijk-Silos.

Dat niet alles gedaan kon worden wat gepland was, had vooral ook te maken met het gebrek aan geld. Dat slecht gecommuniceerd werd met onder meer het Hof van Justitie, is volgens Van Dijk-Silos een grote leugen. Toch stellen de rechters in een brief aan president Desiré Bouterse precies dit aan de kaak.

'Ze beschuldigen me van een aantal dingen die niet kloppen. De president wilde dat ik weg moest, maar ik ben het niet eens met wat het Hof stelt. Ik vind wat met mij gebeurd is onrechtvaardig', aldus Van Dijk-Silos.

In de Ware Tijd zegt de ontslagen bewindsvrouwe vandaag: 'Ik verdien het niet om op zo een goedkope en onrechtvaardige wijze aan de kant gezet te worden. Ik ben verontwaardigd. Ik moest waarschijnlijk uit de weg geholpen worden.'

Ze laat vandaag via Starnieuws weten, dat ze het mondelinge ontslag van president Desi Bouterse heeft aanvaard. Zij heeft het staatshoofd aangegeven, dat zij niet zelf ontslag neemt op basis van de brief van het Hof van Justitie.

'Ik merk dat mijn opstelling verkeerd wordt geïnterpreteerd', zegt de gewezen minister. Zij heeft Bouterse gezegd, dat de brief van het Hof van Justitie onjuistheden bevat die zij ontkracht heeft tijdens het onderhoud. 'Ik wacht op de brief van de president waarin hij mij ontslaat.'

0 comments:

Een reactie plaatsen