woensdag 22 maart 2017

Openbaar Ministerie heeft actie beëindigd

Officieren van Justitie weer aan het werk nu president Bouterse minister van Dijk-Silos heeft ontslagen


De actie van het Openbaar Ministerie (OM) om niet aanwezig te zijn op strafzittingen is opgeheven. Dit wordt vanochtend, woensdag 22 maart 2017, bevestigd door procureur-generaal Roy Baidjnath Panday op Starnieuws. 

Vanaf vandaag zal het werk door de Officieren van Justitie normaal worden hervat. De zittingen zijn maandag en gisteren uitgesteld, omdat de Officieren van Justitie in protest waren over hun beveiliging, na een besluit van minister van Justitie en Politie Jennifer van Dijk-Silos om te stoppen met die beveiliging.

De procureur-generaal verwijst naar het persbericht van het Kabinet van de President van gisteren (zie hierna), waarin wordt aangegeven dat het Hof van Justitie in een brief aan het staatshoofd het vertrouwen in minister Jennifer van Dijk-Silos heeft opgezegd. Dit op basis van een verstoorde relatie sinds september vorig jaar.


Bouterse heeft de waarnemend president van het Hof van Justitie, Iwan Rasoelbaks, de procureur-generaal en het college van raadsadviseurs gehoord voordat hij de minister vroeg om te bedanken.

Van Dijk-Silos heeft echter gesteld, dat zij niet op basis van de brief van het Hof bedankt, omdat volgens haar veel zaken die aangehaald zijn niet correct zijn.

0 comments:

Een reactie plaatsen