donderdag 16 maart 2017

Oud-international Colombia verdacht van betrokkenheid bij beruchte drugsbende

Jose John Jimenez Guzman betrokken bij drugshandel en witwaspraktijken

(Bron foto: CEN)

Voormalig Colombia's international Jose John Jimenez Guzman is gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een beruchte drugsbende in Colombia. Hij wordt verdacht van drugshandel en het witwassen van geld, zo berichten vandaag, donderdag 16 maart 2017, diverse nationale en internationale media, waaronder de Britse Krant The Mirror.

Hij werd gearresteerd in de Colombiaanse stad Cali vanwege zijn vermeende banden met Los Comba, een beruchte criminele bende in het land.

Amerikaanse autoriteiten hebben geëist dat hij wordt uitgeleverd aan de VS om verantwoording af te leggen voor drugshandel en het witwassen van geld. Er wordt beweerd, dat Jimenez zo'n 2.75 miljoen Britse pond heeft witgewassen.

'Het geld werd in Colombia ingevoerd en vervolgens afgeleverd bij de criminele bende.' Evenals Jimenez arresteerde de politie ook de andere leden van de bende tijdens de operatie - met inbegrip van Fernando Vidal, die ook bekend is onder zijn alias 'Soldado' (Soldaat), en Severino Valencia, bijgenaamd 'Chigua'.

De Amerikaanse autoriteiten hebben de uitlevering verzocht van beide mannen en Jimenez om terecht te staan in Florida en Georgia.(Red. De Surinaamse Krant/The Mirror/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen