maandag 27 maart 2017

Parijs wil nog deze week delegatie ministers naar Frans-Guyana sturen

Air France heeft alle vluchten naar Frans departement opgeschort vanwege de onrust


Parijs wil nog voor het einde van de week een delegatie ministers naar het overzeese departement Frans-Guyana sturen, om er de gemoederen te bedaren. Dat heeft de Franse eerste minister Bernard Cazeneuve aangekondigd, zo bericht het Belgisch persbureau Belga vandaag, maandag 27 maart 2017.

In het departement wordt al dagen betoogd. Vandaag is er een algemene staking.Cazeneuve noemde de situatie op Frans-Guyana maandag een 'grote sociale crisis'. De bevolking staakt er uit onvrede met de sputterende economie, de zware criminaliteit en de gebrekkige gezondheidszorg. De protesten daartegen zijn al dagen aan de gang. De actievoerers wierpen onder meer verschillende wegblokkades op.

De Franse luchtvaartmaatschappij Air France heeft alle vluchten naar Cayenne, de hoofdstad van het departement, gisteren al opgeschort.

Frans-Guyana kampt met erg hoge werkloosheidscijfers. Vorig jaar had 23 procent van de bevolking er geen job, meer dan het dubbele als in moederland Frankrijk het geval is. In Frans-Guyana wonen ongeveer 250.000 mensen.


(Red. De Surinaamse Krant/De Morgen/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen