vrijdag 31 maart 2017

President Bouterse beëdigt nieuwe bewindsman Van der San op Justitie en Politie

Bouterse wijst in toespraak op de korte lont van 'Sjenie'

Van der San roept Politiebond op om aanhangige rechtszaken in te trekken


President Desi Bouterse heeft de directeur van zijn kabinet, Eugene van der San, beëdigd als minister van Justitie en Politie. Het staatshoofd vroeg de nieuwe minister om samen met de politiebond zaken die zijn blijven liggen aan te pakken, zo schrijft Starnieuws vrijdag 31 maart 2017.

Van der San heeft tijdens de toespraak de politiebond gevraagd zaken die bij de rechter aanhangig zijn gemaakt terug te halen. In overleg met de administratieve overheid zullen ze worden opgelost. 

Bouterse zei dat het bekend is dat 'Sjenie een korte lont heeft' en dat daar kan weinig aan veranderd worden.

Waar de president de nadruk op legde is communicatie. Zonder een goede communicatie verstopt en verstoort alles, waardoor er problemen ontstaan, zo sprak Bouterse, die opmerkte dat de bestrijding van de criminaliteit de hoogste prioriteit geniet. Verder zei hij, dat Van der San behalve loyaal ook een harde werker is. Hij heeft de eed afgelegd en zal trouw zijn aan de wetten en de grondwet.

Van der San bedankte de gewezen minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, voor het werk dat zij heeft verricht. Hij zei ook in een rijdende trein te zijn gestapt.

Bestrijden van de criminaliteit is een van de eerste zaken die zal worden aangepakt. Alle personeelsproblemen, rechtspositie van politieambtenaren en anderen zullen op het ministerie heroverwogen word

0 comments:

Een reactie plaatsen