dinsdag 21 maart 2017

President Bouterse vraagt minister Van Dijk-Silos op te stappen

Rechterlijke macht zegt in brief aan Bouterse vertrouwen op in bewindsvrouwe

Van Dijk-Silos niet van plan om zelf te bedanken


Jennifer van Dijk-Silos wordt bedankt als minister van Justitie en Politie. Dit op basis van een brief van het Hof van Justitie aan president Desi Bouterse. De minister bevestigt vanmiddag, dinsdag 21 maart 2017, op Starnieuws dat de president haar gevraagd heeft om te bedanken. 

Van Dijk-Silos zegt, dat zij niet gaat bedanken. Als de president vindt dat zij verkeerd is, moet hij haar zelf ontslaan. 'Ik heb de brief helemaal ontkracht, want veel klopt gewoon niet. Ik ben niet onder de indruk van de situatie, want in de politiek moet je alles verwachten', aldus de bewindsvrouwe.

De rechterlijke macht heeft het vertrouwen in de minister opgezegd. Zij heeft die brief pas vandaag onder ogen gekregen tijdens het gesprek met de president.

Er was voor vandaag ook een bespreking met de procureur-generaal, die intussen is afgezegd. 'Want ik ben geen minister meer', zegt Silos.

De Telegraaf bericht 's avonds (Nederlandse tijd) over het ontslag van de bewindsvrouwe:


Bouterse ontslaat minister van justitie

41 min geledenRedactie
PARAMARIBO - De Surinaamse president Desi Bouterse heeft minister van justitie Jennifer van Dijk-Silos ontslagen. Het Surinaamse hof van Justitie had eerder het vertrouwen in haar opgezegd vanwege ’de onmogelijkheid om samen te werken’.
    Van Dijk staat erom bekend dat ze geen blad voor de mond neemt. Volgens de bewindsvrouw is de Surinaamse rechtsstaat aan het wankelen gebracht en is de balans tussen de verschillende machten ernstig verstoord.
    Vorig jaar besloot ze het proces rond de Decembermoorden te hervatten. Met dat besluit schoffeerde ze de rechterlijke macht.
    Volgens Van Dijk staat de ontslagbrief van Bouterse vol met onwaarheden.

    0 comments:

    Een reactie plaatsen