dinsdag 28 maart 2017

President CBvS vindt wisselkoers redelijk stabiel

Gersie: 'Een stabiele wisselkoers is heel belangrijk voor de economie'


De president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, vindt dat de samenleving gehoor heeft gegeven aan de oproep die eerder gedaan is en dat Suriname op de goede weg is. De koers is op Srd 7,61 voor een Amerikaanse dollar redelijk stabiel, aldus Gersie, zo bericht Starnieuws vanochtend, dinsdag 28 maart 2017.

Hij benadrukt, dat een stabiele wisselkoers heel belangrijk is voor de economie. Gersie merkt op, dat verhoging van de brandstofprijs en andere maatregelen die nodig zijn, niets te maken hebben met afspraken die gemaakt zijn met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De overheid subsidieert nog te veel. Het is nodig om enkele zaken aan te passen. Bepaalde maatregelen moeten volgens de monetaire autoriteit getroffen worden, onafhankelijk van IMF.

Net als de minister van Financiën, zegt Gersie dat Suriname in gesprek met het IMF blijft. Er moet goed beleid gemaakt worden.

Hoe de gesprekken ook verlopen met het IMF, Suriname blijft lid van deze multilaterale organisatie, ongeacht de uitvoering van het aanpassingsprogramma dat overeengekomen is met het IMF. Er wordt alles aan gedaan om de wisselkoers stabiel te houden, zegt Gersie.

0 comments:

Een reactie plaatsen