woensdag 22 maart 2017

Raad van Commissarissen bij EBS moet opstappen

Parmessar lijkt steun te krijgen van zijn NDP en president Bouterse

Positie NH-minister Dodson - die meteen RvC-besluit ondersteunde - nog niet duidelijk


De Raad van Commissarissen (RvC) van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) is bedankt. Dit moet nog worden geformaliseerd op een algemene vergadering van aandeelhouders die waarschijnlijk vandaag, woensdag 22 maart 2017, nog zal plaatsvinden. 

De RvC kreeg de mededeling gisteravond tijdens een vergadering met de president, raadsadviseurs en andere kopstukken van de NDP. Ook minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zat aan op de bijeenkomst.

De Raad, onder leiding van Patrick Peneux, had zaterdag algemeen directeur Rabin Parmessar geschorst. Hij moet zich verweren op de algemene vergadering van aandeelhouders. Minister Dodson gaf meteen ondersteuning aan het besluit van de RvC.

De vakbond onder leiding van Steve Geerlings had na een algemene ledenvergadering maandag zich eveneens geschaard achter de RvC. De vakbond ziet Parmessar liever gaan dan komen.

Parmessar heeft nu, zo het laat aanzien, de steun van de NDP en van president Desi Bouterse. Wat nu de positie van minister Dodson, die de Staat als aandeelhouder vertegenwoordigt, is is nog niet duidelijk. Het is niet uitgesloten, dat het besluit van de Raad van Commissarissen wordt teruggedraaid en Parmessar zijn werkzaamheden als directeur van de EBS weer kan hervatten.

(Red. De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen