zondag 26 maart 2017

Rechter VS gaat door met vervolging twee neven van Venezuela's first lady

Neven beweren dat zaak wordt beïnvloed door getuigen die meineed plegen

Beide neven verdacht van smokkel 800 kilo cocaïne vanuit Venezuela naar de VS


Een Amerikaanse federale rechter heeft geweigerd om de veroordeling van twee neven van de first lady van Venezuela ongedaan te maken. Het Amerikaanse Federal District Court voor het Southern District van New York stelde ook de veroordeling van Efrain Antonio Campo Flores en Franqui Francisco Flores de Freitas uit tot 26 juni 2017, na ontvangen aanvullende informatie die het Openbaar Ministerie van de first lady van Venezuela, Cilia Flores, zo bericht vandaag, zondag 26 maart 2017, de Latin American Daily Herald.

Federaal District Court rechter Paul A. Crotty verwierp verzoeken van de verdachten om een ​​nieuw proces te houden en / of ze vrij te spreken. De verdachten hadden aangevoerd, dat hun veroordeling wordt beïnvloed door getuigen die zich schuldig maken aan meineed en zelf actief waren in drugshandel.

'Het Hof bevindt zich niet in een betere positie dan de jury om te oordelen over de feiten in deze zaak, noch vereisen de belangen van rechtvaardigheid dat het vonnis worden vernietigd', aldus Crotty. De verdachten worden geconfronteerd met een straf variërend van 15 jaar tot levenslang.


De presidentiële neven van Venezuela werden schuldig bevonden aan twee misdrijven door een New Yorkse jury op 18 november 2016, na een rechtszaak die negen dagen duurde waarin DEA-agenten, meewerkende getuigen en ambtenaren getuigden.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro zei na de veroordeling, dat het gaat om 'Amerikaans imperialisme'. Hoewel het vonnis oorspronkelijk gepland stond voor maart, nam het Openbaar Ministerie extra tijd om de argumenten van de verdediging, die pleit voor een nieuw proces, te weerleggen dat de 'narcosobrinos' geen onervaren drugshandelaren zijn zoals hun advocaat had geprobeerd beide neven te portretteren.

De Amerikaanse regering stelt in aanvullend bewijs, dat de 31-jarige Flores de Freitas en de 30-jarige Campo Flores een drugsbedrijf aan het opzetten waren, voordat de DEA verscheen. Het Openbaar Ministerie wees de Flores neven er ook op dat zij via hun invloed hebben getracht drugshandelaar González Polanco vrij te krijgen.

Campo Flores en Flores de Freitas werden gearresteerd in Port-au-Prince op 15 november 2015, beschuldigd van samenzwering om 800 kilo cocaïne uit Venezuela naar de Verenigde Staten te importeren via het gebruik van de presidentiële ruimte op de internationale luchthaven Simón Bolívar in Maiquetía . De cocaïne was afkomstig van de Colombiaanse terreurorganisatie FARC (Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia).

Ter informatie:(Red. De Surinaamse Krant/The Latin American Daily Herald)

0 comments:

Een reactie plaatsen