vrijdag 24 maart 2017

Sharmila Kalidien-Mansaram zou in beeld zijn als nieuwe minister van Justitie en Politie

‘Sorry, ik geef geen commentaar’ 


‘Sorry, ik geef geen commentaar. Gaat u dat aan de president vragen’, is de reactie van Sharmila Kalidien-Mansaram gisteren, donderdag 23 maart 2017, in het Dagblad Suriname op het feit, dat binnen de politieke wandelgangen haar naam rondzoemt als de nieuwe minister van Justitie en Politie wordt, nu Jennifer van Dijk-Silos de laan is uitgestuurd door president Desi Bouterse. 

De vraag of zij ambities heeft om een ministerspost te bekleden, werd ook beantwoord met de volgende woorden: ‘Sorry, ik geef geen commentaar’.

Het afgelopen jaar werd Kalidien door Van Dijk-Silos aangetrokken als onderdirecteur Algemeen Beheer op het ministerie. Zo'n maand geleden heeft zij voor de directeurspost bedankt.

Gedurende twee regeringstermijnen heeft Kalidien als VHP-Assembleelid gefunctioneerd in het parlement. Dit was van 2000 tot 2010. Zij viel op in het parlement door haar felle uitlatingen. In 2010 werd zij door de toenmalige minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie als onderdirecteur Algemeen Beheer aangesteld. Kort hierna volgden de verkiezingen en werd het roer op het ministerie overgenomen door Martin Misiedjan. Hij plaatste haar op een zijspoor, omdat Mansaram in een praatprogramma gezegd had, dat de president ‘eventjes president is’. Dit resulteerde in een reeks Kort Gedingzaken tegen het ministerie. Uiteindelijk won ze de zaak en werd ze in functie hersteld.

Gedurende het bewind van Edward Belfort op het ministerie werd zij ook miskend door de minister en kreeg ze geen werk, totdat Jennifer van Dijk-Silos haar benaderde.

Recent kwam zij nog in moeilijk vaarwater terecht met haar politieke partij, de VHP, toen zij geen blad voor haar mond nam en vermeende onsmakelijke interne zaken van de partij publiekelijk bekendmaakte. Ze heeft ook al bedankt als lid van de VHP.

Overigens zoemen ook de namen rond van de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, NDP'er Melvin Bouva, het VHP-Assembleelid en oud politiecommissaris Krishna Mathoera.

(Red. De Surinaamse Krant/Dagblad Suriname)

0 comments:

Een reactie plaatsen