vrijdag 17 maart 2017

Slechte verstandhouding tussen bondsvoorzitster en directrice Republic Bank escaleert

Bondsvoorzitster Rodrigues wordt door directrice Anthony bank uitgezet

Anthony gooit bijna alle filialen van de bank dicht


Slechts twee filialen van de Republic Bank zijn vrijdag geopend. De deuren van het hoofdkantoor en enkele filialen waar mensen werken die bij de bond zijn aangesloten, zijn vrijdagochtend dichtgehouden in opdracht van de directie, onder leiding van Gloria Anthony. Aanleiding hiertoe is een conflict dat gisteren begon toen bondsvoorzitster Willy Rodrigeus in opdracht van Anthony het gebouw uit werd gezet, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 17 maart 2017.

'Het personeel leeft al lang op gespannen voet met deze directrice. Zij behandelt de arbeiders en zelfs managers onheus. Ze schreeuwt zelfs tegen hen waar klanten bij zijn. Dit gaan wij niet langer pikken', aldus Rodrigeus in een reactie.

Voordat zij gisteren uit de bank werd gezet, wilde zij namens het personeel een brief aan de leden van de Raad van Commissarissen overhandigen met de klachten over de werkwijze van de directrice. Vanmorgen was de bond van plan om een actie af te kondigen, maar de directie greep eerst in en sloot de deuren. Het was de bedoeling om de bank te draaien met personeel dat al aan het werk was. Maar, het gros van de medewerk(st)ers was nog niet aan het werk, waardoor ze buiten het gebouw gesloten waren.

De directie plaatste rond tien uur 's morgens een mededeling op de deur, dat de bank voor de rest van de dag gesloten is.

Partijen zijn vanavond bij de Bemiddelingsraad voor heel Suriname om de problemen, die ook te maken hebben met loononderhandelingen, te bespreken. De twee filialen aan de Van 't Hogerhuysstraat en de Jozef Israëlstraat draaien wel dankzij de inzet van uitzendkrachten.

0 comments:

Een reactie plaatsen