woensdag 22 maart 2017

Sluis Tout Lui Fautkanaal te Dijkveld is tikkende tijdbom

'Verrot, verroest en zeer gevaarlijk en geen sluiswachter om deze te beheren’

'Behuizing van de sluiswachter is erger dan een kippenhok'


'Wo soengoe te a sang broko', zegt ressortraadslid John Saimbang van Houttuin vandaag, woensdag 22 maart 2017, in het Dagblad Suriname. Hij klaagt al zo'n twee jaar over de deplorabele staat waarin de sluis van Tout Lui Fautkanaal, dichtbij de Staatsolieraffinaderij, zich bevindt (zie foto - Bron: Dagblad Suriname). 

'Heel Houttuin en omliggende gebieden gaan onder water komen te staan als er niet snel gewerkt zal worden aan deze sluis. Deze is verrot, verroest en zeer gevaarlijk nu. Ook is er geen sluiswachter om deze te beheren’, zegt hij.

Tijdens de afgelopen hoorzitting van het ressort Houttuin, op 15 februari, is de renovatie van de sluis als topprioriteit naar voren gebracht. ‘In feite staat renovatie van deze sluis al jaren opgenomen in verschillende ressortplannen van Houttuin, maar van enig aanpak ontbreekt er elk spoor’, zegt Saimbang.

‘Recent nog hebben we de bestuursopzichter, ressortleider en districtscommissaris van Wanica weer op de hoogte gesteld. Die hebben een spoedige aanpak beloofd’, zegt het ressortraadslid. Het probleem is niet alleen de slechte staat van de sluis, maar er is ook geen sluiswachter, sinds de vorige ruim een jaar geleden met pensioen is gegaan. Buurtbewoners gaan op eigen initiatief de sluis bedienen, maar dat is heel gevaarlijk vanwege de staat waarin de sluis zich bevindt.

'Wat als de takel op je hoofd valt’, vraagt Saimbang zich af. 'Over de behuizing van de sluiswachter wil ik niet praten. Die is erger dan een kippenhok.’

0 comments:

Een reactie plaatsen