donderdag 23 maart 2017

St. Maarten's Carnival Coca Cola blikjes nu in 's werelds grootste collectie Coca Cola-blikjes in Italië

Davide Andreani heeft nu Carnival Coca Cola blikjes van Sint Maarten in zijn unieke collectie

(Bron foto: Daiy Herald)

St. Maarten's Carnival Coca Cola blikjes hebben nu hun weg gevonden naar de collectie van Davide Andreani, de Guinness World Record-houder met de grootste collectie Coca Cola-blikjes. 

St. Maarten's Coca Cola-blikjes zijn het initiatief van de lokale drankdistributeur CC1. 2017 Is het tweede jaar dat de blikjes zijn geproduceerd voor het St. Maarten Carnaval en de tweede keer dat CC1 blikjes heeft gestuurd naar Andreani, zo bericht vandaag, donderdag 23 maart 2017, de Daily Herald op het eiland.

De Italiaan Andreani, 37, kreeg zijn eerste Coca Cola-blikje in 1982, toen hij vijf jaar jong was, een gebeurtenis die de aftrap werd voor een levenslange obsessie met de frisdrank. Andreani begon al snel met het verzamelen van de blikjes en zijn vader bracht vaak bijzondere ontwerpen mee van zijn Europese zakenreizen.

Bij de laatste telling, bevestigd op 14 augustus 2013, had de Coca Cola liefhebber Andreani een record van 10.558 unieke single-brand blikjes uit 87 landen, en dat was een nieuw Guinness World Record voor de grootste collectie frisdrankblikjes van hetzelfde merk.

Alle blikjes in de collectie van Andreani zijn geleegd door een gaatje in de bodem. Als ze ongeopend en dus vol in de collectie zouden worden opgenomen, dan bestond het risico dat ze konden oxideren of zelfs exploderen.

Met behulp van zijn website, waarop rariteiten in zijn collectie te zien zijn en die hem helpt met de handel in zeldzame Coca Cola blikjes, zoekt Andreani de hele wereld af naar blikjes die slechts gedurende een beperkte tijd in een winkel stonden of soms zelfs nooit zijn vrijgegeven aan het publiek. Dit is ook hoe hij de St. Maarten's Coca Cola blikjes voor carnaval vond en verzocht CC1 hem een paar exemplaren te sturen.(Red. De Surinaamse Krant/Daily Herald)

0 comments:

Een reactie plaatsen