vrijdag 31 maart 2017

Staatszender SRS niet blij dat STVS gelden bestemd voor SRS zou hebben gebruikt

SRS heeft dringend financiën nodig voor aanschaf apparatuur


Bij de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS) zou wrevel zijn ontstaan, zo schrijft de Ware Tijd vrijdag 31 maart 2017, omdat nog steeds geen bevredigende oplossing is gevonden voor de situatie waarbij naar verluidt voor het radiostation bestemde gelden door de STVS zouden zijn gebruikt voor haar eigen operaties. Het zou gaan om een bedrag van ruim Srd 300.000. 

Volgens een 'informant' heeft de SRS de middelen dringend nodig voor de aanschaf van apparatuur. De beoogde aankopen lopen nu vertraging op. Deze kwestie speelt al sinds de periode van toenmalig vicepresident Robert Ameerali.

Om te voorkomen dat gelden in handen zouden vallen van auteursrechtenorganisatie SASur, die een vordering tegen de SRS had ingesteld en beslag had laten leggen op rekeningen en bezittingen van het radiostation, was besloten dat middelen bestemd voor de SRS op een rekening van de STVS geparkeerd zouden worden. Er waren daarover uitdrukkelijke afspraken gemaakt en er zou hiertoe zelfs een overeenkomst zijn getekend.

Uit informatie blijkt, dat de SRS al eerder aan de bel had getrokken toen de STVS gebruik had gemaakt van de voor het omroepbedrijf bestemde middelen. Deze week zou boven water zijn gekomen, dat de STVS-leiding intussen het volledige bedrag heeft opgemaakt.

Als verklaring werd aangevoerd, dat het geld onder meer is besteed aan salarissen van het STVS-personeel, omdat de regering de middelen hiervoor niet zou hebben overgemaakt voor het tv-station.

0 comments:

Een reactie plaatsen