dinsdag 21 maart 2017

Suriname stopt tijdelijk import van Braziliaans vlees vanwege vleesschandaal in Brazilië

Minister Welzijn (HIT): 'Alle importeurs zijn door mij opgeroepen voor een onderhoud'


Evenals andere landen in de regio en daarbuiten stopt ook Suriname tijdelijk de import van vlees en vleesproducten uit Brazilië, vanwege een omvangrijk schandaal in de vleesindustrie in dat land. Hierover zal de minister van Handel, Industrie en Toerisme een spoedonderhoud hebben met importeurs, aldus de Ware Tijd vandaag, dinsdag 21 maart 2017. 

De Economische Controledienst is begonnen met een onderzoek. Minister Ferdinand Welzijn adviseert burgers 'voorzichtigheid te betrachten en voorlopig - in afwachting van nadere berichten en het resultaat - deze producten niet te kopen en gebruiken'. De bewindsman zegt, dat hij vandaag schriftelijke rapportage krijgt van de autoriteiten in Brazilië. 'Alle importeurs zijn door mij opgeroepen voor een onderhoud.'

Welzijn zegt verder dat producten zullen worden getest. Sommige tests kunnen echter alleen in het buitenland uitgevoerd worden. 'Ik heb feitelijke informatie nodig alvorens de producten in beslag te nemen. Tot er meer duidelijkheid verkregen is wordt de import van soortgelijke producten onmiddellijk gestopt', aldus de minister.

De twee grootste Braziliaanse vleesproducenten JBS en BRF zijn volgens de Braziliaanse autoriteiten betrokken bij het schandaal waarin nu al 21 bedrijven worden genoemd. Van zowel JBS als BRF zijn diverse producten zoals corned beef, kip- en kipdelen, nuggets, saucijsjes en burgers van verschillende merken in vrijwel alle supermarkten te verkrijgen.

Lees ook deze berichten op onze website over het vleesschandaal in Brazilië: 
http://www.de-surinaamse-krant.com/2017/03/mogelijk-grote-vleesfraude-in-brazilie.html
http://www.de-surinaamse-krant.com/2017/03/topmanager-braziliaans-bedrijf-brf.html
http://www.de-surinaamse-krant.com/2017/03/braziliaanse-president-temer-spreekt.html

0 comments:

Een reactie plaatsen